Visar 36 av 233

Brudtärneklänning för dagen D

Kallas oss gärna romantiker – vi tycker att bröllop är det största som finns. Att bestämma sig för att knyta sig till en person (eller flera?) för livet är ingen smal sak. Bara att gå på bröllop sätter fjärilar i magen. Är man dessutom brudtärna så är det extra nervigt – och en ännu större grej. Då är det bara rätt att man ordnar en brudtärneklänning som matchar gärningen. För om det inte finns något större i livet än bröllop så finns det inget större i klädväg än bröllopsklänningar. Så, let’s talk brudtärneklänning: Nu gör vi dig fin. Vad letar vi efter?

Låt oss snacka färg?

Låt oss vara ärliga – finns det något mer klassiskt än en brudtärneklänning i rosa? Helst puderrosa. Det är sedan gammalt och vi har väl alla sett minst en film med brudtärnor i just dessa färger. Och det med rätta – det är svårt att inte känns sig som en efterrätt i dessa kulörter. Men det finns så mycket mer att välja mellan. Rent traditionellt är bara bruden klädd i vitt på ett bröllop – men så måste man ju inte köra på ett supertraditionellt bröllop heller. Vissa vill ha alla gäster i matchande vita kläder, andra vill att alla som är brudtärna är klädda som i Sagan om ringen. Det är väl det som är så härligt? På bröllop bestämmer bröllopsparet. Som tärna är det bara att foga sig. Du hittar inga LOTR-kläder här, men gott om färger – från grått till lila.

Och vad säger vi om passform?

Kortärmat? Långärmat? Är det ett amerikanskt fairy tail-bröllop det är fråga om så kommer du säkert vilja gå all in på en maxad maxi dress. Brudtärneklänningarnas grand old lady (puderrosa, obviously). Med det konstaterat så finns det såklart en uppsjö andra kombinationer att överväga. En lite mer avslöjande grön skater dress? En fabulously storartad high low med volang, kanske? Något broderat för dig som vill känna dig lite mer old school, eller en midi för dig som vill kunna använda din brudtärneklänning till annat än att bara vara brudtärna. Det blir ja på samtliga ovanstående. För ni vet, say yes to the dress?

Material värdiga ett kungabröllop

Eller något mer sparsmakat? Vi har det du letar efter här på Bubbleroom – det är det fina med att handla sin brudtärneklänning online. Vanligt är ju en att en brudtärna har en klänning i satin, och det finns också många fördelar med det. Det skapar ett bekvämt plagg att strosa runt i under mottagningar och ett rörligt material att dansa i när dagen går till kväll och valsen är avklarad (bröllop blir ofta långa). För dig som vill lägga krutet på passform snarare än material så funkar det såklart lika bra med en klänning i polyester eller bomull – och i slutändan kanske det snarare är så att materialet är underordnat hur snygg du känner dig i den. Man säger ju att ingen får vara snyggare än bruden på hennes stora dag, men en brudtärna kan väl få försöka…? Du hörde det inte av oss…