Visar 36 av 186

Här hittar du cocktailklänningar för alla tillställningar!

Cocktailklänningen är ett plagg som det är nästintill omöjligt att inte bli glad av. De kan vara söta som gräddbakelser eller inneha minimalismen och skönheten hos en skandinavisk supermodell, och allt däremellan. Med en cocktailklänning säkrar du middagsbjudningar, soaréer, after works, kalas och utgångar. Svepande chiffongmaterial, förförisk spets eller dov sammet? Välj och vraka bland färger, material och modeller för att hitta just din perfekta partystass! Och skulle du för tillfället inte inneha en inbjudan till en fest där du kan bära din cocktailklänning är det ett utmärkt tillfälle att bjuda upp till en själv. Finns det något bättre sätt att sätta guldkant på vardagen än att på Askungen-vis klä upp sig i böljande kjol med ett gnistrande liv?

Historiskt sett dateras cocktailklänningens popularitet och spridning till 40-talet, och vi har den legendariske designern Christian Dior att tacka för dess succé. Coco Chanels "lilla svarta" cocktailklänning är ursprunget till uttrycket "little black dress", förkortat LBD, och det är ett givet basplagg i var kvinnas garderob. Just den lilla svarta kan dessutom varieras i all oändlighet gällande utsmyckning och form, så det är alltid tillfälle att bygga på din samling! Ett tips är att matcha din lilla svarta med passande underkläder samt vackra smycken och accessoarer. Du kommer genast att känna dig både elegant och vacker.

Cocktailklänningar är perfekta för festliga tillfällen

Cocktailklänningar kommer i alla möjliga utformningar, och det är relativt vanligt att överdel och underdel är tillverkade i olika material, med olika färger och mönster. De är traditionellt sett gjorda i lite finare material, gärna smyckade med tilldragande detaljer. De lite längre varianterna lämpar sig för finare tillställningar och kan även användas vid riktiga högtidstillfällen såsom bröllop och bal. En paljettprydd cocktailklänning är det givna plagget på nyårsfesten!

Bland de bästsäljande märkena för våra cocktailklänningar online hittar du Chiara Forthi, Model Behaviour, Happy Holly, Trulymine och Make Way, samt vårt eget märke Bubbleroom. Du hittar cocktailklänningar för alla plånböcker, från simpla och stilrena till mer genomarbetade, lyxiga designklänningar. Om du är på fyndhumör (och vem är inte det?) kan vi varmt rekommendera att ta en titt på vår reaavdelning där du hittar billiga cocktailklänningar på rea. Bli finast på festen med en cocktailklänning från Bubbleroom!