Visar 36 av 69

Traditionell eller nyskapande - Bubbleroom har spetsklänningar för alla smaker

Spetsklänningar är ett sällsamt partyplagg som sätter spetskant på tillvaron. Tyget i sig ger associationer till en hel palett av känslor - allt från flirtigt och romantiskt till förföriskt och sexigt, beroende på vilka vackra accessoarer och spännande underkläder du väljer att kombinera din spetsklänning med.

Spetstygets ursprung är däremot praktiskt snarare än sensuellt - det användes ofta som avslutning på ett tygstycke för att knyta ihop de överblivna trådarna. Spets som vi känner den idag utvecklades som en konstform i 1500-talets Italien, där mönsterböcker och tekniker snabbt spreds vidare ut i Europa. Fram till franska revolutionen var tekniken mycket populär i Frankrike, där speciella spetsskolor uppstod. Under 1700-talet spreds den även vidare till Belgien, som länge ansågs som spetsens hemvist. Med flamländarnas ankomst till Sverige spreds så tekniken även hit, och knypplad spets var särskilt populär i Vadstena. Lokala, färgglada varianter uppstod i Dalarna och Skåne. Att bära en spetsklänning är därför att bära ett stycke konst- och modehistoria, något du inte vill missa i din garderob!

Vackra spetsklänningar online som passar alla stilar

Hos oss på Bubbleroom hittar du spetsklänningar online från en rad populära märken. Bland våra bästsäljare kan nämnas Bubbleroom, Chiara Forthi, 77th Flea, Model Behaviour, Truly Mine och Happy Holly. Botanisera runt och upptäck klänningar helt i spets, eller i mer täckande material med stilrena spetsdetaljer.

Spetsklänningar är det ultimata sällskapet för fester av vitt skilda slag. Tygets festliga karaktär gör att en spetsklänning blir den enda kompanjon du behöver för att hålla om dig vid tolvslaget på nyårsfesten, då gärna i en variant i sobert svart. Ljusare färger passar fint på sommarfester och exklusiva tillställningar och cocktailpartyn. En klänning med enbart några detaljer i spets kan kläs ned och passa in även i mer vardagliga och professionella sammanhang, där närvaron av spets ger en intressant och oväntad touch som får folk att komma ihåg dig.

Du hittar även spetsklänningar på rea bland våra reasidor - skynda att fynda för att få de bästa priserna på spetsklänningar online redan idag!