Visar 36 av 636

Vardagsklänningar - För att vardagen blir lite festligare utan byxor

Vardagsklänningar kommer i många olika utföranden och stilar. I våra tider förknippas klänning ofta med fest, så visst blir vardagen lite festligare när du går runt i klänning? Sätt kjolkant på en grå måndagsmorgon och möt den nya veckan med ett leende!

Klänningen är ett plagg som har funnits under många århundraden. I sin nuvarande form uppstod den på 1700-talet, så det är verkligen att betrakta som ett plagg med historia! På den tiden var klänningen det enda alternativet för kvinnor. Traditionellt sett är klänningen ett högtidsplagg att använda vid livets stora fester. Många slags klänningar kännetecknas av en stark symbolik och övergång från en fas i livet till en annan - som exempel kan nämnas dopklänningen, konfirmationsklänningen, studentklänningen, balklänningen och brudklänningen för livets olika faser.

Idag kan klänningen ta på sig många olika roller, från avslappnat vardagsplagg ihop med leggings eller strumpbyxor, till något mer formell klädsel att bära på jobbet och vidare genom en hel palett av tillfällen i livet inklusive de stora festerna, exempelvis bröllop och bal. Och klänningen är definitivt ett plagg som väcker uppmärksamhet - vid exempelvis Nobelfesten kan det ibland tyckas som att gästernas klänningar får mer uppmärksamhet än själv prestationerna som lett fram till priserna.

Att ta på sig en vardagsklänning är därmed att bära ett plagg med betydelse och tyngd - du känner dig helt enkelt lite viktigare i klänning! På Bubbleroom har vi gjort det enkelt för dig att sätta ihop din nya favorit bland vardagsoutfits. Välj och vraka bland en uppsjö av märken och stilar, för att hitta dina favoriter som du känner dig som mest bekväm och snygg i. Vi ger dig även möjlighet att enkelt matcha din vardagsklänning med bekväma och snygga skor, sköna underkläder eller varför inte en passande handväska.

Bland våra bäst säljande märken kan nämnas Bubbleroom, som ju är vårt eget, omåttligt populära märke, Chiara Forthi, Make Way, 77th Flea, Amy's Stories, Truly Mine och Happy Holly. Samtliga av dessa märken är unga och framåtsträvande, allt för att matcha din personlighet och ditt sinne. Om du är på fyndhumör (och vem är inte det?) rekommenderar vi starkt en titt på vår reasida - där hittar du billiga vardagsklänningar till fyndpriser.