Bomberjackor från Bubbleroom

Bomberjackan tillverkades ursprungligen för stridspiloter i USA. Under första världskriget var det ovanligt med slutna cockpits, så piloterna behövde något som kunde hålla dem varma. Sitt stora genombrott fick den dock först under 1950-talet.

Bomberjackan är en midjekort jacka, och den ursprungliga varianten kom med vändbart innerfoder i orange - tanken var att detta kunde användas för att lokalisera piloter som kraschat. Den klassiska färgen är svart eller brun, men bomberjackor förekommer i en rad olika färger idag.

Jackan vann popularitet bland de stora massorna under 1970-talet. I början användes den främst av vissa subkulturer, såsom exempelvis bikers. Hiphop-kulturen var inte sen att börja gilla detta bylsiga plagg, och celebriteter som Kanye West ofta kan ses i bomberjackor. Många gånger används den då i två distinkta färger, gärna med siffror eller text som tryck.

Bomberjackan ger ett tufft och självmedvetet intryck - det är ju ett plagg med historia, så du iklär dig djärvheten hos en stridspilot med detta plagg! Dess stora silhuett kombineras gärna med ett par tighta byxor, kanske jeans, och sneakers eller höga klackar efter humör.

Matcha din bomberjacka med snygga klädesplagg och accessoarer

Tillsammans med svarta baggy jeans och sneakers får du en cool och streetinspirerad vardagslook, medan ljusare jeans och pumps med höga stilettklackar skickar ut partyvibbar. Eftersom bomberjackan är ett så klassiskt plagg kan det kombineras i en mängd olika outfits. För ett intressant stilbrott, rulla upp ärmarna och bär den över en tunn, beige trenchcoat. Eller med slitna, trasiga jeans och en färgglad sjal för en cool och uppseendeväckande look. In i finrummen hittar bomberjackan tillsammans med ett par utsvängda vida byxor i lyxigt material, kombinerat med högklackade skor. Glatt färgade bomberjackor utgör en intressant outfit i sig. Endast du själv sätter gränserna för detta spännande och mångfacetterade plagg! Du hittar alla möjliga typer av plagg att matcha med här hos oss, från smycken och fina detaljer till skor, byxor och trendiga väskor i olika modeller.

Hos oss på Bubbleroom finner du en mängd olika bomberjackor online. De av våra bäst säljande märken som erbjuder bomberjackor för dam är 77th Flea, Chiara Forthi, Make Way och Happy Holly. För billiga bomberjackor, spana in vår reasida där du kan fynda till riktigt bra priser. Investera i en riktigt klassiker och köp en bomberjacka hos Bubbleroom idag!