Visar 36 av 525

Miniklänningar - för att livet är roligare på den minimalistiska sidan

Korta klänningar, eller miniklänningar, är ett sensuellt och samtidigt lekfullt plagg som kom ut ur garderoben på allvar under 1960-talet med ikoniska modellen Twiggy och hajpade "Swinging London". Legendariska designern Mary Quant spred minikjolen till de stora massorna. Det, på den tiden, något kontroversiella plagget bars ofta med knähöga strumpor och låga skor för en stilren och tidlös look som funkar än idag.

Vare sig du vill visa dina bara ben eller läckra leggings är miniklänningen det perfekta plagget som dessutom signalerar sommar mer än någon annan klänningsmodell. Men miniklänningar ger även ett sportigt uttryck - tänk sporter som tennis, konståkning och dans där korta klänningar är både praktiskt och förmedlar sportens snabba vändningar och elegans. I och med löparboomen, väljer allt fler att springa i kort kjol eller miniklänningar, både för komforten och för att framhäva löparglädjen via den festsymbol som miniklänningen är.

Matcha din miniklänning med låga skor för en vardaglig och lekfull look, med kort lugg och svart måsvingeliknande eyeliner för en chick retroinspirerad 60-talslook eller högklackade skor för att sätta sigill på feststämningen. Med mörka täckande strumpbyxor eller leggings och kavaj letar den sig lätt in på arbetsplatsen, som ett roligare alternativ till längre kjol eller byxor. Och vad signalerar en härlig sommardag mer än en miniklänning, ett par solglasögon och att susa fram genom landskapet på cykel eller scooter? Frihet är att känna friska sommarfläktar svepa mot benen! Även vid festligheter under årets kallare årstider är dock miniklänningen klädsam - matcha bara med ett par läckra strumpbyxor, som du enkelt finner här hos oss.

Vi på Bubbleroom vill att du skall finna din nya miniklänning med minimal ansträngning. Leta runt här och klicka hem just dina favoriter för att höja nästa festtillfälle till skyarna. Du hittar en mängd populära märken. Bland våra bästsäljare kan nämnas vårt eget märke Bubbleroom, Chiara Forthi, Make Way, 77th Flea, Amy's Stories, Model Behaviour, Truly Mine och Happy Holly.

För att fynda miniklänningar till minimalt pris och maximalt nöje, skynda in på vår reasida - här hittar du korta klänningar på rea. Nästa fest väntar redan runt hörnet!