Visar 33 av 33

Quiltad jacka - från ridsport och bikers till din garderob!

En quiltad jacka är det ultimata plagget för dig som tilltalas av preppystilen. Med inspiration från amerikanskt college-mode ger den quiltade jackan en look som befinner sig någonstans mellan söt och proper, beroende på färg och modell samt hur du stylar den. Faktum är att jackan har sitt ursprung som ett bruksplagg i den engelska ridsporten, där den ofta var tudelad baktill för att förenkla att sitta i en hästsadel. Från hästryggen letade den sig in bland bikers i motorcykelgängen, där den snart sågs på stilikoner som James Dean och Marlon Brando. Klassiska färger på den quiltade jackan är marinblått och dovt brunt, medan färgglada nyanser fixar en mer lekfull look. Detta är en sådan klassiker att du gör en smart affär i att köpa flera jackor i olika färger, för att enkelt matcha olika tillfällen i livet.

Själva ordet quiltad refererar till någon slags stickningsteknik som kombinerar två eller flera tygskikt. Traditionellt sett består en quiltad jacka av två lager, med ett fodrat mellanlager. Quiltade jackor kommer i en mängd olika modeller, från kortare och de med skärp i midjan för en slankare silhuett, till längre, mer kappliknande varianter. Styla din quiltade jacka med sportiga attiraljer och sneakers för att få en look som funkar fint både på firmafesten och golfbanan. I sällskap med höga stövlar och skinny jeans klär du upp den så att den är redo för festerna och finsalongerna, eller för långa mysiga höstpromenader. Kolla gärna bland våra olika byxor och jeans för att hitta passande plagg till jackan. Du kan även med fördel bära en damskjorta eller tunika under jackan för ett mer uppklätt intryck, eller en polotröja för värme och klass på samma gång. Vissa varianter passar utmärkt för vintersportande såsom skidåkning eller snowboard.

Vi på Bubbleroom erbjuder quiltade jackor online för dam inom en mängd olika märken. Bland de populäraste kan nämnas Chiara Forthi, Happy Holly och Truly Mine. Att göra ett riktigt klipp på rea är alltid roligt - på Bubbleroom finner du en mängd olika quiltade jackor på rea. Skynda att fynda och klicka hem din nya älskling redan idag!