Skinnjackor - för dig med skinn på näsan

Skinnjackor. Ett legendariskt plagg som på senare tid har gjort en klassresa från underground och rock till modevärldens finrum. I likhet med många andra plagg började skinnjackan sin karriär som praktiskt arbetsplagg, som användes av soldater, piloter och poliser. Under andra världskriget föddes bomberjackan, en brun variant av skinnjackan med vitt foder som används av stridspiloter. Plagget kom senare att förknippas med MC-kulturen, samt vissa musikstilar såsom punk, goth och hårdrock, där skinnjackan blev ett statement för att inge respekt, tillhörighet och visa på en tuff attityd.

Läderjackor vann bred popularitet framförallt under 1950- och 1960-talen, tack vare Hollywood-skådespelares fäbless för plagget. Legendariska skådespelare såsom Gary Cooper, Harrison Ford, Marlon Brando och James Dean tog ned skinnjackan från stridspiloterna till streetkulturen.

Ett billigare och mer djur- och miljövänligt alternativ är skinnjackor gjorda av syntetiska fibrer, något som vunnit mark de senaste åren.

Oavsett vilken stil du har så finns det utrymme för skinnjackor i din garderob! En skinnjacka kan sätta en hel look eller bryta av för intressant kontrast. Tillsammans med svarta baggy jeans får du en rockig look. En brun läderjacka ger en tuffare touch till en romantisk klädstil, kanske med en pastellfärgad långklänning, utsläppt hår och sandaler. Byt ut sandalerna mot sneakers och du får en sportig influens som ger dig en intressant och trendmedveten stil. Med jumpsuits och höga klackar blir du redo för fest på minuten! Skinnjacka och kortkort kjol ger en obrydd och cool attityd som gör sig väl på de stora dansgolven. Skinnjackan har dessutom fördelen att den både är värmande och snygg.

Vi har flera populära märken för skinnjackor online, bland dessa kan nämnas våra bästsäljare Happy Holly och Truly Mine. Om du är på fyndhumör idag rekommenderas en titt på våra reasidor, där du kan fynda billiga skinnjackor för damer till riktiga pangpriser. Gå in där redan idag och få en nystart på din personliga stil med en skinnjacka från Bubbleroom!