Visar 36 av 549

För att livet är en fest - finn festklänningar att fästa dig vid på Bubbleroom!

Finns det något som drar upp humöret som en riktigt snygg festklänning? Festklänningar kommer i fantasins alla färger och former - endast du bestämmer vad som bäst klär dig och framhäver dina förväntansfulla festkänslor fullt ut.

Att bära klänning till fest är en tradition med rötter långt bak i tiden. Redan på 1400-talet bars klänningar i tjockare material, gärna ylle till fest - kanske inte ett material som ger kalasassociationer idag. Anledningen var att tjockare tyger krävde mer material och därför ansågs lyxigare. En annan statussymbol var pälsen, som gärna bars tillsammans med omsorgsfullt vävda silkestyger, en tradition som även den daterar ända tillbaka till 1400-talet. Under 1500- och 1600-talet tog litteratur och konst en ökad plats i överklassens sällskapsliv. Trenden med festklänningar blommade ut, och modets centrum var renässansens Italien. Barocken kom och klänningskulturens epicentrum förflyttades till Frankrike. Om vi spolar fram bandet till 1920-talet ser vi hur mer raka och androgyna silhuetter kommer in i bilden, som inte längre framhävde midjan. Under 1930-talet slog syntetiska fibrer igenom, men inte förrän 1960-talet blev kortkorta kjolar ett signum.

Festklänningar för alla stilar

Idag kommer festklänningar i regnbågens alla färger och mänsklighetens alla former. Det finns alltid ett tillfälle att bära festklänning, och du kan aldrig få för många! På Bubbleroom strävar vi efter att göra livet enklare för dig - vi har därför behändigt samlat alla våra festklänningar online på denna sida. Filtrera på märken eller pris för att enklare finna något i just din smak, eller leta runt för att överraskas och hitta det du inte visste att du ville ha. Bland våra bästsäljare i kategorin festklänningar hittar du märken som vårt egna Bubbleroom, Chiara Forthi, Make Way, 77th Flea, Amy's Stories, Model Behaviour, Truly Mine och Happy Holly - klicka på respektive märke här ovanför för mer information och inspiration. Du kan även hitta passande accessoarer som du kan matcha till din festklänning. Välj bland vackra smycken som halsband och armband, färgglada eller eleganta sjalar och allt annat mellan himmel och jord här hos oss.

Är du ute efter ett riktigt fynd skall du omedelbart kika in på vår ständigt uppdaterade reasida. Här finns billiga festklänningar till fyndpriser för att tillfredsställa såväl figuren som plånboken. Let's get the party started!